Wanneer je wilt bouwen of verbouwen op Bonaire kun je een ontwerpbureau inhuren. Een architectonisch ontwerper heeft een schat aan ervaring met projecten en veel kennis en kunde. Hierdoor verloopt jouw project soepel en komt het op tijd klaar. Als je met iemand zou praten die op eigen houtje een bouw- of verbouwproject heeft uitgevoerd is de kans groot dat hij of zij zegt dat hij had gewenst dat hij een ontwerpbureau had ingehuurd, voorafgaand aan het project. Wil je weten waarom je een architectonisch ontwerper moet inhuren? Lees dan hier de voordelen:

Je haalt een hoop ervaring in huis over bouwen of verbouwen

Bodifée Design is specialist om jouw wensen te vertalen in een professioneel ontwerp. Daarbij wordt natuurlijk rekening gehouden met lokale omstandigheden op Bonaire. Een voorbeeld is dat in het ontwerp rekening wordt gehouden met de passaatwind en de zon.

Nadat jij helemaal tevreden bent over het ontwerp kan Bo jou verder begeleiden met het bouwproces. Zo kan Bo je bijstaan en adviseren tijdens het aanvragen van de bouwvergunning. Daarnaast kan ze je adviseren over het kiezen van een aannemer, andere vakmensen en de juiste materialen. Wanneer je dit allemaal zelf wilt uitzoeken gaat dit heel veel tijd kosten. Bodifée Design loodst jou dus soepel door het gehele bouwproces, van schetsontwerp tot het eindresultaat.

Bo heeft oog voor detail en weet wat werkt

Waarom moet je een architectonisch ontwerper inhuren

Voordat Bodifée Design begint aan een project zal zij altijd eerst goed luisteren naar de wensen van de klant. Wat wordt de functie van een gebouw? Wie worden de gebruikers? Wat is belangrijk voor deze gebruikers? Op die manier komt Bo tot het beste ontwerp waarin functionaliteit en een prachtig design hand in hand gaan.

Natuurlijk houdt Bo daarbij rekening met de laatste trends op designgebied en het gebruik van duurzame materialen. Bouwen op Bonaire vraagt bijvoorbeeld om een andere aanpak wat betreft de keuze van bouwmaterialen dan wanneer je in Nederland zou bouwen. Je wilt natuurlijk dat jouw gebouw of huis bestand is tegen de elementen als de zon en de wind.

Tijdens het ontwerp wordt er daarnaast ook rekening gehouden met aansluitingen van bijvoorbeeld elektra, water, riolering en eventueel gas. Het is belangrijk dat deze punten op een logische plek zitten. Hiervoor wordt een aparte tekening gemaakt zodat de aannemer precies weet waar de aansluitingen moeten komen. Achteraf een stopcontact of wateraansluiting moeten verplaatsen kost veel geld en ook tijd. Bodifée Design zorgt ervoor dat de aansluitingen dus direct op de juiste plek worden gemaakt.

Bodifée Design heeft een netwerk van vakmensen

Wanneer je gaat bouwen of verbouwen heb je diverse vakmensen nodig. Je wilt het werk natuurlijk laten doen door de beste vakmensen. Maar het moet ook binnen jouw budget vallen. Omdat Bo van Bodifée Design al jaren actief is als architectonisch ontwerper heeft zij inmiddels een uitgebreid netwerk met vakmensen op Bonaire. Of het nu gaat om een goede aannemer, een elektricien of schilder, Bo weet wie de juiste vakmensen zijn voor jouw project.

Een ontwerper spreekt jouw taal

Waarom moet je een architectonisch ontwerper inhuren

Wanneer je zelf niet ervaren bent, kan een bouwproject begeleiden erg lastig zijn. Vooral wanneer je in het buitenland gaat bouwen of verbouwen. Op Bonaire spreken veel vakmensen geen Nederlands of Engels, maar juist Spaans of Papiaments. Het kan dus erg lastig zijn om onderling te communiceren. Maar ook al spreekt de aannemer of vakman jouw taal, tijdens het bouwproces wordt er vaak jargon gebruikt. Vaktaal dus, die jij misschien niet kent.

Bodifée Design is gewend om met allerlei aannemers en vakmensen samen te werken. Bo weet hoe ze helder en duidelijk moet communiceren. Zo verloopt het bouwproces soepel en correct.

Het bespaart je tijd

Zoals je al hebt kunnen lezen bespaart het inhuren van een architectonisch ontwerper jouw veel tijd. Niet alleen voor wat betreft het aanvragen van de vergunning en het zoeken naar de juiste vakmensen. Ook voor wat betreft de materiaalkeuze kun je je een hoop tijd besparen door een architectonisch ontwerper in te huren.

Bodifée Design heeft door haar jarenlange ervaring op het eiland goede kennis van materialen. Gebouwen en huizen op Bonaire worden namelijk blootgesteld aan extreme weersomstandigheden. De zon schijnt het hele jaar op het eiland en de passaatwind is bijna constant aanwezig. Ook de invloed van het zout uit het zeewater moet je niet onderschatten bij de keuze van bouwmaterialen.

Bodifée Design is volledig op de hoogte van duurzame materialen die bestand zijn tegen het Bonairiaanse klimaat. Daarnaast is Bo ook op de hoogte van de technologieën op het gebied van bouwen. En natuurlijk de meest actuele bouwvoorschriften die er op het eiland gelden. Bo kan je dus snel voorzien van de juiste informatie over verschillende bouwmaterialen, technologieën en bouwvoorschriften. Zo hoeven bouwtekeningen niet steeds aangepast worden omdat jij voor verkeerde materialen hebt gekozen en kan de bouw sneller starten.

Natuurlijk kun je alles zelf gaan uitzoeken, maar dat kost enorm veel tijd. Waarschijnlijk betekent meer tijd ook dat je langer dubbele maandlasten zult hebben. Want hoe langer de bouw duurt, hoe langer je ergens anders moet blijven wonen en/of werken. Dat betekent dat je langer huur of de maandelijkse aflossing voor de hypotheek moet blijven betalen, terwijl het bouwen ook kosten met zich meebrengt.

Je kunt bij het ontwerpbureau terecht mochten er problemen ontstaan

Waarom moet je een architectonisch ontwerper inhuren

Tijdens jouw project kunnen er problemen ontstaan tussen verschillende (onder-)aannemers en/of vakmensen. Bodifée Design zorgt er dan voor dat deze opgelost worden. Soms is het namelijk lastig te bepalen in hoeverre de ene of juist de andere aannemer verantwoordelijk is. Wanneer bijvoorbeeld de ene aannemer vroeg in het project een bouwfout maakt, kan het zijn dat een volgende aannemer daar last van heeft. Zo ontstaan er meerkosten om de fout te herstellen. Ook kost dit vaak veel extra tijd.

Om dit alles te voorkomen zorgt Bo ervoor dat er tijdens het project kwaliteit wordt afgeleverd. Eventuele bouwfouten worden zo snel mogelijk opgespoord. Zo kan de verantwoordelijke aannemer ze direct herstellen en kom je verderop in het bouwproces niet voor verrassingen te staan.

Waarom moet je een architectonisch ontwerper inhuren

Heb jij na het lezen van deze blog ‘Waarom moet je een architectonisch ontwerper inhuren?’ nog vragen? Of wil jij meer weten over de diensten de Bodifée Design te bieden heeft? Neem dan vandaag nog contact op met Bo via het contactformulier op de website.