Bodifée Design laat zich bij het ontwerp van een project onder andere inspireren door de natuur en het klimaat op Bonaire. Op Bonaire bouwen vraagt om kennis van zaken. De zee, de zon en de wind zijn alles bepalend voor het ontwerp dat Bo voor jou maakt. Bo haalt daarvoor inspiratie uit de natuur en houdt rekening met het klimaat op het eiland.

De zee

Inspiratie uit de natuur

Foto Canva

Bonaire wordt omringd door de helderblauwe Caribische Zee. Indien er vanaf de kavel een mogelijkheid op zeezicht bestaat, dan houdt Bo hier rekening mee in haar ontwerp. Dit kan leiden tot een creatief ontwerp, een out-of-the-box idee. Wat dacht je bijvoorbeeld van een villa waar op de begane grond de slaapkamers en badkamers zijn gesitueerd? Zo realiseer je vanaf de keuken en woonkamer op de eerste verdieping een fantastisch zicht over de Caribische Zee. Dit zijn namelijk de ruimtes waar het meest geleefd wordt. Ook een heerlijk balkon met uitzicht op zee behoort tot de mogelijkheden, wanneer Bo een ontwerp voor jou maakt.

Inspiratie uit de natuur

Foto Canva

Ligt de kavel waar jij op gaat bouwen vlak aan de zee? Of heeft de kavel een onbelemmerd zicht op zee? Dan zou je kunnen kiezen voor een prachtige infinity pool in jouw tuin. Een infinity pool is een overloopzwembad waarbij het water over de niet zichtbare rand valt. Dit zorgt ervoor dat het lijkt dat het zwembadwater naadloos overloopt in zee.

Maar de nabijheid van de zee heeft ook nadelen. Zo moeten de bouwmaterialen die gebruikt worden voor een project bestendig zijn tegen de zilte lucht. Ook materialen om de villa of het gebouw mee af te werken, denk aan verf, moeten goed bestand zijn tegen de elementen op Bonaire. Bodifée Design kan jou hier goed over adviseren.

De zon

Inspiratie uit de natuur

Foto Canva

De zon op Bonaire is ook bepalend voor het ontwerp. De zonkracht op het eiland is vele malen groter dan in bijvoorbeeld Nederland. Niet alleen qua materiaalkeuze is het dus belangrijk om hier rekening mee te houden, maar ook qua positionering van het huis of gebouw op de kavel. Een terras op het zuiden is op Bonaire een minder goed idee. Hier wordt het namelijk al snel veel te warm om te zitten. Ook een grote pui met ramen aan deze zijde van jouw huis of gebouw is dus een slecht idee.

Omdat het buitenleven op Bonaire erg belangrijk is, zorgt Bo voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten. In het ontwerp kan bijvoorbeeld ook gedacht worden aan een buitenkeuken, waardoor je nog meer kunt genieten van het buitenleven op het eiland. Ook een grote veranda (porch) is belangrijk om op te nemen in het ontwerp van jouw villa. Je zult zien dat je hier veel gebruik van zult maken wanneer je eenmaal in de villa woont.

De wind

Inspiratie uit de natuur

Foto Canva

Tenslotte houdt Bo rekening met de richting van de passaatwind op Bonaire voor het ontwerp. Deze wind zorgt namelijk voor natuurlijke verkoeling. Wanneer hier goede keuzes in gemaakt worden kan dit tot energiebesparing leiden. De airconditioning hoeft vaak niet of nauwelijks gebruikt te worden wanneer het huis of gebouw goed op de wind is gebouwd. De keuze voor ramen met glazen shutters is dan ook een goede optie. Zo kan de verkoelende wind dag en nacht door jouw huis of gebouw waaien.

Inspiratie uit de natuur

Inspiratie uit de natuur

Foto Canva

Bodifée Design is er voor jou, om jouw wensen te vertalen naar een fantastisch, maar ook functioneel ontwerp. Daarbij wordt rekening gehouden met de natuurlijke omgeving en het klimaat. Bo is ook gewend om ontwerpen te maken voor uitdagende locaties. Denk bijvoorbeeld aan hellende kavels maar ook de diverse soorten ondergrond die op Bonaire voorkomen. Samen met jou komt Bo tot een uniek ontwerp dat perfect past bij jou en binnen de natuurlijke omgeving.

Ben jij voor jouw project op zoek naar een architectonisch ontwerper die rekening houdt met de lokale omstandigheden, de natuur en het klimaat op Bonaire? Neem dan eens contact op met Bo. Bo is architectonisch ontwerper en kan jouw gehele project van A tot Z uitvoeren. Dat begint al bij de keuze van de kavel. Je moet natuurlijk vooraf weten wat je erop mag bouwen. Ook kan Bo jou ondersteunen bij de aanvraag van de bouwvergunning. Nadat deze is afgegeven biedt ze ook bouwbegeleiding aan. Jij hoeft je dus geen zorgen te maken over de uitvoer van het project.

Wil je meer weten over waar Bo jou mee kan ondersteunen? Neem dan eens contact met haar op. Je kunt haar bereiken via het contactformulier op de website van Bodifée Design.